"Nous poemes, nou llibre, nou blog...
Després de 5 anys, cal renovar-se, canviar de pell, com fan les serps.
Espere que gaudiu amb les noves llunes que he anat inventant al llarg d'aquests anys, després de l'experiència de l'espill."

Francesc Arnau i Chinchilla

diumenge, 19 d’abril del 2015

Homenatge al Taller d'Història Local de Godella


Foto premsa Godella: El conjunt "La Douche" en acció

         El divendres passat, 17 d'abril, va tenir lloc al CEIP Cervantes de Godella un sopar amb el que, la Coordinadora de l'Horta-Nord de la Federació d'Escoles en Valencià, lliuraren el guardó a l'entitat destacada del nostre poble en la defensa de la cultura, la recuperació històrica i la fidelitat a la nostra llengua, com es fa cada any als pobles on es celebren les tradicionals Trobades de les Escoles en Valencià. A més a més, aquest sopar encetava el programa de les Trobades, que enguany tornen a Godella, després de dotze anys. Abans ja s'havia inaugurat al Centre Cultural "Xicranda", l'exposició sobre Carles Salvador amb el títol "Ensenyar valencià en temps difícils", de fortes reminiscències televisives, on també es va poder contemplar una mostra dels cartells de les Trobades.

Foto premsa Godella: El President del THLG rep el guardó
El sopar va mamprendre a les 21,30 hores, i va comptar amb l'assistència dels representants de les escoles participants, entitats col·laboradores, autoritats locals, i una ben nodrida representació del Taller d'Història, del que sóc soci i col·laborador actiu. El meu treball consisteix en administrar el web de l'entitat, que ha estat renovada recentment.

Foto premsa Godella: Raonant amb el Jordi i el Ricard
         Com per sort sol ocórrer en aquestes ocasions, vaig gaudir d'una bona conversa sobre temes literaris amb el Jordi V. Durà, membre de la directiva del THLG, i també amb el Ricard Fontana, que van seure al meu costat, i també aprofitàrem per rememorar aquells temps de la nostra joventut (sobretot amb el Jordi), però sense perdre tampoc el pols a l'actualitat política.

Foto meua: Amb el meu amic "pakiu" i el Jordi

         L'acte del lliurament del guardó (un dibuix d'Andreu Alfaro) va estar força emotiu, amb parlaments del presentador de l'acte, Joan Cardo, el President de la Coordinadora de l'Horta-Nord, Àngel Martin, el President del Taller d'Història, Josep Vicent López, i el també President d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, que va tancar l'alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, agraïnt les col·laboracions de totes les entitats i també dels particulars, per a que les Trobades siguen tot un èxit de públic i de participació. La vetllada va concloure amb l'actuació de "La Douche", una dutxa de plaer (com el seu nom indicava), amb blues, rock i pop amb arrels poètiques del nostre territori.

Foto meua: El "presi" atenent els mitjans de comunicació... (així qualsevol!)
         I açò no ha fet més que començar. Ací teniu la programació de les Trobades:


1 comentari:

  1. Quina il·lusió em dones Francesc! si ací a València encetàrem el camí cap al redreçament lingüístic, jo ho espere amb deler.

    Vicent

    ResponElimina